Historiek

Sinds 1922 produceert NV WAUTERS modulair meubilair in hout en metaal.In 1922 opende André Wauters een schrijnwerkerij in Vorst, waar hij meubels en ramen voor particulieren en bedrijven maakte. 

Al snel wilde hij zijn aanbod uitbreiden. In die optiek ging hij metalen winkelrekken uit Frankrijk importeren. Daar was zo veel vraag naar, dat hij besloot de metalen onderdelen zelf te gaan produceren. Deze combinatie hout-metaal sloeg bij warenhuizen erg aan. Zo werd de firma Wauters meubelleverancier van grote ketens als: Sarma, Nopri en Innovation. De onderneming telde op dat moment 15 medewerkers. 

In 1987 nam Luc Beyne de fakkel van André Wauters over. Hij zorgde voor een nieuwe dynamiek en richtte de NV WAUTERS op. Het machinepark werd vernieuwd en gemoderniseerd. Het klantenbestand werd uitgebreid met klinkende namen als: Delhaize, GB en Champion. Het bedrijf breidde zijn knowhow op het vlak van hout en metaal verder uit, en ging ook aan de slag in kantoren en voor architecten. 

Het bedrijf groeide en het personeelsbestand breidde uit: van 15 naar meer dan 45 arbeiders en bedienden die met vindingrijkheid en creativiteit dagelijks kwalitatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen bedachten. 

In 2009 verhuisde Wauters naar een ruimere locatie: een fabriek met productie-eenheid van meer dan 8.000m² in Sint-Pieters-Leeuw, vlakbij Brussel. Op datzelfde moment gaf Luc Beyne de sleutels van de fabriek door aan twee van zijn zonen, die een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van de firma Wauters willen schrijven.

Missie
Wauters is een middelgrote producent die zich toelegt op de inrichting van commerciële en professionele ruimtes. Bijzonder is dat het bedrijf de schrijnwerkerij, de plaatslagerij en het verfatelier op één adres verenigt. Projecten rond interieurinrichting worden in nauw overleg met de klanten uitgewerkt, uitgaande van een jarenlange ervaring en knowhow. Daarbij streeft het bedrijf naar: 
• Klantentevredenheid
• Producten van hoge kwaliteit
• Naleving van productietermijnen en budget

Waarden
Door onze vastberadenheid om producten en diensten van hoge kwaliteit te leveren hebben we het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten verworven. Bij de start van ieder project luisteren we aandachtig naar de verzuchtingen van onze gesprekspartners en proberen we alle noden te begrijpen. 

Wauters staat niet alleen voor professionalisme en vakkennis. We volgen de nieuwste innovaties en trends op de voet. Dankzij onze jarenlange ervaring willen we uw plannen de technologische, creatieve en flexibele dimensie verlenen die ze verdienen.


Innovatie & creativiteit:
Uw plannen worden grondig bestudeerd en nauwkeurig uitgewerkt. Om ze in optimale omstandigheden te concretiseren, maken we gebruik van een brede waaier aan kennis en knowhow. Onze dagelijkse innovaties zorgen ervoor dat het eindresultaat aan al uw wensen voldoet, binnen de vooropgestelde termijnen én uw budget. 
 
Integriteit, eerlijkheid & transparantie:
Sinds de oprichting wist de firma Wauters prestigieuze en vooraanstaande klanten uit verschillende sectoren aan te trekken, tevreden te stellen en aan het bedrijf te binden. Die langdurige samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en eerlijkheid. 
 
Snelheid, reactiviteit & flexibiliteit:
We doen er alles aan om uw verwachtingen zo snel mogelijk in te willigen. Een project kan in amper 3 weken worden voltooid! We begrijpen dat u uw winkel of kantoor tijdig en perfect afgewerkt moet kunnen openen. Precies daarom; moet u kunnen rekenen op onze snelheid, vlugge reactie en flexibiliteit. 
 
Respect & milieu
Al onze medewerkers zijn zich op elk moment bewust van de milieuproblematiek. Met een open en kritische geest moedigen wij correcte houdingen en handelingen aan die de leefkwaliteit in en om het bedrijf kunnen optimaliseren.

Leefmilieu

Wie ons leefmilieu wil respecteren, moet voortdurend nadenken over wat we doen en laten. 
Naast de interne inspanningen om de negatieve impact van onze productieketen zoveel mogelijk te beperken (geluidisolatie, werktijden in overleg met de buurt, Epoxy lakstraat,…), ontwikkelen we innoverende en milieuvriendelijke concepten, zoals: de recyclage van uw winkelmeubilair. 

We nemen uw bestaand materiaal mee, vullen het aan met nieuwe elementen, overschilderen het in een trendy kleurtje en installeren het daarna opnieuw in uw winkel. Een verantwoorde strategie om uw verkooppunten te renoveren!

S.A. Wauters N.V.
Bergensesteenweg 339 A
1600 Leeuw Saint-Pierre


Tél: +32 (0)2 377.30.15
Fax: +32 (0)2 377.44.45

info@wauters-id.be

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle